Het eigenwijze boek

De Ebbertjes staren naar de verzamelde spullen. Obi pakt het boek van de tafel en probeert hem te openen. Maar het boek is massief, het heeft geen bladzijden. Als Obi het loslaat valt het op de grond en schuift onder de kast.

Met behulp van een beetje magie krijgt Jabi het boek weer onder de kast vandaan. Ze dreigt het boek in brand te steken als het zijn geheim niet prijs geeft. Stotterend begint het boek te praten. Hij vertelt over een explosie die heeft plaatsgevonden waarbij Ebbertjes alle kanten zijn opgeblazen. Op tien verschillende plekken op de wereld zijn ze terecht gekomen in magische gebieden. Of ze daar nog steeds zijn weet het boek niet.

Uit de leren tas halen de vier krantenknipsels met verhalen van mensen die vliegende schotels hebben gezien. Maar niemand neemt die mensen serieus. Ze zullen wel dronken zijn geweest. De Ebbertjes geloven wel in de berichten en besluiten het verder te gaan onderzoeken.

De vier willen er alles van weten. Als er meer Ebbertjes op de wereld leven, dan zullen ze ze vinden. Maar of dat ook gaat lukken?

Wordt vervolgd…

De Ebbertjes