Het perkament

Al snel hebben ze Wokki weer gevonden. Ze zit in huis en kijkt naar een gevecht tussen twee geesten. Zodra de geesten de Ebbertjes zien zijn ze verdwenen. Een stapel onbekende boeken blijft achter.

De reizigers laten Wokki en Lotti alleen en nemen de verzamelde spullen mee. Op de keukentafel liggen een stapel boeken, een leren tas en een bewegend boek. Ze hebben geen idee wat ze ermee moeten doen.

Uit het niets verschijnt een engel. De Ebbertjes hebben slechte ervaringen met engelen en schrikken als ze de verschijning zien. Die begrijpt hun reaktie, maar vertelt de Ebbertjes goed te luisteren. Volgens haar verhaal zijn er meerdere groepen Ebbertjes op de wereld en de reizigers moeten ze vinden om ze te redden van een vreselijk kwaad.

Zo snel als ze is verschenen is ze ook weer verdwenen. Een stuk perkament is hetgeen ze achterlaat. Met handschoenen aan pakt Abbi het perkament beet en kijkt verbaasd naar de tekst. Dat kan hij niet lezen. Ook Jabi heeft geen idee wat er staat. Maar Obi snapt het beter en pakt een spiegel waardoor de letters leesbaar worden. Maar dat is niet het enige. De letters staan ook nog achterstevoren geschreven.

Eindelijke hebben ze de tekst gelezen, maar hebben geen idee waarover het gaat.

Wat nu?

Wordt vervolgd…

De Ebbertjes