Vreemde gebeurtenissen

Terwijl Jabi een ontmoeting heeft met de geheimzinnige waas gebeurt er van alles in het dorpje.

Abbi en Obi komen bij het boekenhuis aan en vinden daar een opengebroken deur. Voorzichtig lopen ze naar binnen en horen een geluid. Obi schreeuwt in paniek en de indringer vlucht als een witte schim langs de twee het boekenhuis uit. Alles wat rest is een puinhoop. De boeken zijn uit de kasten getrokken en liggen kriskras door de kamer. Peinzend kijken de twee elkaar aan. Wie was die indringer en wat zocht hij?

Lotti is samen met Wokki aan het werk in de tuin. Omdat Wokki de verkeerde planten uit de tuin trekt vraagt Lotti haar verderop in de tuin aan het werk te gaan, waar ze geen schade kan maken. Maar als Wokki na een tijdje wel erg stil is besluit Lotti bij haar te gaan kijken. Maar Wokki is daar niet meer. Lotti rent als een dolle door de tuin, maar geen Wokki en dat terwijl het  hekje van de tuin niet open is. Waar is Wokki gebleven?

Kiri is bezig met het schoonmaken van hun huisje als ze opgeschrikt wordt door een schrappend geluid wat overgaat in gebonk. Als ze de moed bij elkaar heeft geraapt loopt ze in de richting van het geluid. Het komt uit de pratende kist vandaan. Mopperend haalt de kist een boek tevoorschijn en zwijgt verder. Het boek zweeft door de kamer en Kiri rent er achter aan. Uiteindelijk weet ze het boek te pakken te nemen en gaat ermee naar het boekenhuis. Wat voor boek zou het zijn?

Wat is er toch aan de hand in het dorpje?

Wordt vervolgd…

De Ebbertjes