Het luikje

Abbi en Jabi wachtte op de andere twee, maar die kwamen maar niet. De twee besloten de kapel binnen te treden. Het rook er muf en stof dwarrelde naar beneden. Brokken puin lagen door de hele ruimte. Maar van Obi en Kiri geen spoor te bekennen.

Abbi en Jabi gingen op zoek naar een tweede ingang en vonden die verborgen achter een kast. Snel kwamen Obi en Kiri naar binnen. Net op tijd waren ze binnen en de drie zwevende monniken die naar hun op zoek waren konden de twee niet meer vinden. Verbijsterd keken die om zich heen.

In de kapel gingen de Ebbertjes op zoek naar de ridder, maar ze hadden geen idee waar te zoeken. Na uren vonden ze eindelijk een schilderij met een jongen die zijn handen op zijn billen hield. Was het zo simpel? Abbi trok het schilderij van de wand en met ingehouden adem keken de vier naar het luikje achter het schilderij. Het zat op slot, maar Jabi had in het geheim een sleutel gekregen van de monnik in de kerk.

Was het veilig om het luikje te openen? Wat zou er in liggen? En zou de sleutel wel passen?

Wordt vervolgd…

De Ebbertjes