Eindelijk in de kerk

De zwevende monniken bleven de vier achtervolgen, maar deden niets. Eindelijke kwamen ze uit bij het plein voor de kerk. Het stond bomvol mensen en de vier hadden veel moeite om door de menigte te komen.

Eenmaal in de kerk staarden ze naar de prachtige versieringen. Ze werden opgeschrikt door de stem van een monnik die hen welkom heette. Eerst wilden ze er gillend vandoor, maar gelukkig stond hij wel met zijn voeten op de grond, dus bleven ze zwijgend staan.

Jabi verbrak de stilte met de vraag naar de laatste kapel. De monnik kon hen wel vertellen waar deze was, maar vertelde ook dat de kapel niet toegankelijk was voor wie dan ook. De kerkdeur ging krakend open en een monnik trad binnen. De vier keken meteen naar zijn voeten.

De monnik die bij hen stond vertelde dat het kwaad niet binnen de muren van de kerk kon komen. Geschrokken keken de vier hem aan. Hoe kon hij weten dat het kwaad hen achtervolgde? En wat wist hij nog meer van de vier?

Wordt vervolgd…

De Ebbertjes