Een pelgrimsstad

Nadat ze gerustgesteld is gaat Jabi op zoek naar de anderen. Die vindt ze bij het huisje van Obi en Lotti.

Abbi en Obi zijn uren bezig geweest met het zoeken naar de plek waar ze heen moeten en zitten een beetje vast. Als Lotti naar buiten komt en de naam Ronje hoort deelt ze de anderen mede dat het een makkie wordt om de stad te vinden.

Abbi en Obi kijken haar vragend aan. Volgens Lotti zou iedereen weten waar Ronje ligt omdat het een pelgrimsstad is, die te bereiken is door een pad dat wordt aangegeven door palen. Obi vraagt maar niet hoe Lotti aan deze wijsheid komt.

Maar Lotti weet nog meer te vertellen over de stad. Er is niet een kapel, maar er zijn er wel vijftien. Zuchtend kijken de vier reizigers elkaar aan. Vijftien plekken waar ze moeten gaan zoeken. En de stad zal vol zitten met slechte wezens en andere griezels. Dat wordt nog een moeilijk karwei.

Wordt vervolgd…

De Ebbertjes