Het monster in het meer

Vol goede moed vervolgden de Ebbertjes hun weg over de ijsvlakte. Maar een gure wind en hoge sneeuwduinen belemmerden hun pad.
Opeens zag Jabi een schim onder het ijs bewegen en voor ze goed kon zien wat het was brak het ijs voor haar.

De vier probeerden naar de kant te komen, maar die was ver weg. Het gevaarte onder het ijs bleef terugkomen en vernietigde de ijsvlakte. Schotsen dreven in het water en de vier sprongen gevaarlijk van schots naar schots.
Voor Jabi was een van de schotsen te ver en ze viel in het ijskoude water. Toen ze weer boven kwam keek ze recht in de ogen van het monster. Net op het moment dat het monster wilde toehappen trok Obi haar uit het water.
Ze sprongen voor hun leven en bereikten de kant net voor het monster kon toeslaan.

Hijgend lagen ze aan de rand van het meer toen ze er achter kwamen dat Kiri was verdwenen. Ze speurden over de vlakte en zagen nog net hoe het monster met Kiri in zijn bek onder water dook. Machteloos keken ze toe.
Zouden ze Kiri ooit terug zien?

Wordt vervolgd…

De Ebbertjes