Het ene raadsel na het andere

Toch gingen de vier reizigers door. Al snel verscheen er een nieuwe opdracht op de magische kaart.

En ondanks alle tegenslagen wilden de vier zo snel mogelijk op reis. Het leek wel een verslaving, al die geheimzinnige opdrachten volbrengen. Weer was het zoeken naar de plek waar ze heen moesten. En het raadsel bleek moeilijker te zijn dan de andere keren. Ze hadden geen idee waar ze moesten zoeken.

Maar ook Lotti raakte verstrikt in raadsels en geheimen. Zo vond ze op de zolder van Tibbi een boek met daarin een wel heel vreemde tekst. Tibbi had dingen voor haar verzwegen en had een geliefde in een ver en koud land. Toen ze verder las schrok ze. Was dat niet de plek waar de vier reizigers naar op zoek waren? Zou ze het de vier vertellen? Maar dan zouden ze vragen hoe ze aan het boek kwam en ze wilde niet toegeven dat ze in het huisje van Tibbi aan het snuffelen was geweest. Na lang nadenken nam ze een besluit.

Ze rende naar huis om haar ontdekking aan Obi te vertellen. Ze riep zijn naam, maar hij gaf geen antwoord. Lotti raakte in paniek. Waar was hij toch? Er zou toch niets gebeurd zijn?

Wordt vervolgd…

De Ebbertjes