Niemandsland of Mijnland


Door een wonder werden we gered door een grote kraai. Hij bracht ons terug naar het dorp en het eerste mysterie was opgelost.
Veel tijd om bij te komen hadden we niet. De magische kaart had de volgende opdracht al doorgegeven.
Een wilde rit in een auto, een aanval door schimmen en een doorgedraaide chauffeur brachten ons naar Niemandsland. Een vies en slordig oord. Daar maakten we kennis met een slecht, geheimzinnig en angstaanjagend monster, Mij. We waren ook niet zo blij om te horen dat juist hij de heerser van Mijnland was, het doel van onze reis.
Via een enge grot, woest water en een onzichtbare trap kwamen we in Mijnland. Daar moesten we vluchten voor de ijzeren mannen van Mij.
Een villa op een rots was onze redding. Maar deze villa werd bewoond door twee ontsnapte gevangenen, die uiteindelijk hun vlucht namen tot het diepe water.
In de villa vonden we wat we zochten. Maar om thuis te komen moesten we via Mijnland. Dat was een onmogelijke opdracht. Mij hield ons dag en nacht in de gaten, zijn ijzeren mannen stonden opgesteld voor de villa en in de schaduw hielden de zwarte schimmen de wacht.
Hoe zouden we ooit weer uit Mijnland kunnen ontsnappen. Dat leek niet te doen.

Wordt vervolgd…

De Ebbertjes