Een kennismaking met de Ebbertjes


Vanaf vandaag zullen wij wekelijks verslag doen van onze belevenissen op deze pagina. Voor een ieder die ons boek nog niet heeft gelezen zullen we ons eerst voorstellen.

Wij zijn Ebbertjes en wonen in een dorpje in een magisch bos. Naast het dorp ligt een door mensen verlaten oud kerkhof. Alleen geesten en andere vage wezens laten zich daar zien.

We leven ons leven en komen nooit buiten het dorp tot de dag dat Abbi zijn kelder opruimt. Hij vindt een oude kist. Met veel pijn en moeite sleept hij de kist naar buiten. Ebbertjes zijn nieuwsgierig en het hele dorp stroomt toe. De kist blijkt te kunnen praten en is behoorlijk chagrijnig. Wat wil je als je uit een rustige kelder wordt gesleept. Hij spuugt een magische schatkaart uit en zwijgt verder in alle talen.
Eigenlijk willen de dorpsbewoners niets weten van de schatkaart en lopen snel terug naar hun huisjes. Maar Abbi laat het er niet bij zitten. Samen met Obi en Kiri bestudeert hij de opdracht op de kaart en ze besluiten uit te zoeken wat en waar de schat is. Nou eigenlijk, wat het geheim van de Ebbertjes is. Als de drie de volgende ochtend aan de slag gaan komt Jabi achter hen aan. Ook zij wilt meehelpen om het geheim te ontdekken.

Maar wie zijn Abbi, Obi, Kiri en Jabi, de reizigers?

Abbi is een nieuwsgierig Ebbertje. Hij is gek op avontuur en is blij dat hij nu een reden heeft om het dorp te verlaten. Hij is nergens bang voor, maar toch komt hij tijdens de reizen zijn grootste angst tegen.
Obi is de slimste van het dorp. Zit altijd in de boeken en weet daarom heel veel. Daarentegen is hij behoorlijk eigenwijs en komt hierdoor vaak in de problemen. Hij moppert dan op iedereen om zijn fouten te verbergen.
Kiri is de vrouw van Abbi. Ze houdt helemaal niet van al die avonturen. Ze gaat alleen mee om op Abbi te letten. Maar stiekem vindt ze het toch wel leuk en is heel dapper.
Jabi is de jongste van de vier. Ze woont alleen en om haar huisje hangt een vreemde sfeer. Tijdens de reizen weet en doet ze dingen die de anderen verbazen. Hoe komt ze aan al die kennis? Wie is zij eigenlijk? Vooral Abbi en Obi houden haar goed in de gaten.
De andere Ebbertjes vinden het maar niets dat de vier op reis gaan. Maar de vier laten zich daar niet door tegenhouden.

Dit is het begin van de belevenissen van de Ebbertjes.
Wordt vervolgd…

De Ebbertjes